41. Skierniewickie Święto Kwiatów, Owoców i Warzyw
Tak dobrze się bawiliśmy na zeszłorocznym skierniewickim evencie, że podczas 41. edycji nie mogło nas zabraknąć!
41. Skierniewickie Święto Kwiatów, Owoców i Warzywa było jak co roku świetnie zorganizowaną imprezą.
Rewelacyjne wystawy, przesympatyczni ludzie, degustacje, grill i w końcu nagroda za najbardziej reprezentacyjne stoisko – to był udany weekend!
Uff! To były intensywne dwa dni! Skierniewicka hala mieszcząca się przy ul. Pomologicznej obfitowała w wystawców i gości. W tym roku przybyliśmy w składzie powiększonym o drugą markę – Biobaza, żeby zaprezentować Wam naturalną moc chorwackich kosmetyków.
Co okazało się rewelacją?
Specjalnie dla odwiedzających 41. edycję wydarzenia przygotowaliśmy białe wino z naszej topowej zielonej herbaty z soursopem oraz czerwone wina z naparów owocowych z serii Fruit Infusions. Trudno uwierzyć, że z herbaty można uzyskać doskonałej jakości wytrawne wino, dlatego cieszymy się ogromnie, że nasza herbaciano-winna degustacja spotkała się z tak pozytywnym odbiorem.
Jednak przede wszystkim podczas weekendu mogliście spróbować wielu sztandarowych smaków Basilur. Herbaty przygotowaliśmy klasycznie oraz metodą cold brew. Od naszych tea-ekspertów można było się dowiedzieć czym jest parzenie na zimno i jakie herbaty najlepiej przygotowywać tą metodą; jak przyrządzić pyszną ice tea bez konserwantów czy home-made wino z zielonej herbaty.
Poza bezkonkurencyjnymi Cream Fantasy i Magic Nights hitem degustacji okazały się być:
-
zielona herbata Ginger & Orange, która ujęła Was intensywnym imbirowo-cytrusowym aromatem
-
czarna herbata Masala Chai czyli odrobina orientu i pachnących przypraw
-
mieszanka Free Your Mind z niezwykłą kombinacją ziół
-
świąteczna i pachnąca ciastem New Year’s Gift z dodatkiem wiśni i migdałów
U naszych pięknych Basilur Girls można było kupić herbaciane cuda w wyjątkowych opakowaniach. Goście targów mieli sposobność skorzystać z wielu promocji i otrzymać pyszne gratisy. Po udanych zakupach należało zaspokoić głód, żeby mieć siłę na dalsze zwiedzanie, a za okazaniem paragonu sam Prezes Basilur Poland serwował grillowany posiłek!
And the winner is… Basilur!
Zwieńczeniem tego intensywnego weekendu była nagroda! Zostaliśmy docenieni za najbardziej reprezentacyjne stoisko! Cała herbaciana drużyna spisała się na medal.
Cieszymy się, że nasze starania zostały nagrodzone! To był naprawdę udany weekend i najlepsze podsumowanie kończącego się lata. Miejmy nadzieję, że spotkamy się za rok!
Powiązane wpisy
- ← Herbata English Breakfast – angielska tradycja
- Regiony Sri Lanki, w których uprawia się najlepszą herbatę →