Babeczki szpinakowe z dodatkiem zielonej herbaty Basilur
Utarło się, że dzieci nie lubią szpinaku, że to zmora z dzieciństwa – czas go odczarować! Babeczki szpinakowe posmakują małym i dużym.
Przepis na niebanalne babeczki szpinakowe z dodatkiem zielonej herbaty Basilur.
Składniki:
2 jajka
1 szklanka mąki
1 łyżka oleju
20 dag rozmrożonego szpinaku
1/4 szklanki zaparzonej zielonej herbaty Basilur MELON & BANANA
1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
1/2 szklanki cukru
Przygotowanie:
Szpinak rozmrozić i odcedzić od wody. Ubić jajka z cukrem, dodać mąkę, szpinak, herbatę, sodę, olej. Dokładnie wymieszać. Na końcu dodać ubitą pianę z białek. Masę przełożyć do foremek, a następnie wstawić do piekarnika i piec ok. 15 min w temperaturze 175 stopni C.
Smacznego!
Autorka: Małgorzata Piotrowicz
Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga Smakowy Mix
Więcej herbacianych kuchennych eksperymentów znajdziecie na naszej stronie w dziale Herbaciana Kuchnia .
Chętnie podejmiemy współpracę barterową z blogerami kulinarnymi. W tym celu prosimy o pisanie na: wspolpraca@basilur.pl