Bananowe ciasto z rodzynkami i zieloną herbatą Basilur

Bananowe ciasto z rodzynkami i zieloną herbatą Basilur

Kiedyś w każdym domu w sobotę unosił się zapach świeżego wypieku. Sprawdź przepis na pyszne bananowe ciasto z rodzynkami.

Zielona herbata nie tylko do picia? Dodaj ostudzony napar do ciasta i przekonaj się, jak wzbogaci smak wypieku.

Przygotuj bananowe ciasto z Basilur!

Składniki:

  • 2 jajka

  • 3 banany

  • 3/4 szklanki cukru

  • 2 szklanki mąki

  • 1 łyżeczka sody

  • 1/2 szklanki zaparzonej i wystudzonej herbaty Basilur Melon & Banana

    dodatkowo: rodzynki, cukier-puder.

Sposób przygotowania:

Banany zblendować, jajka ubić z cukrem, dodać je do bananów, dodać mąkę, herbatę, sodę i zmiksować. Masę wlać do formy wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Na wierzch posypać rodzynki. Piec ok 45-50 min w temp 175 stopni C. Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem-pudrem.

Bananowe ciasto

Smacznego!

Autorka: Małgorzata Piotrowicz
Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga Smakowy Mix

Więcej herbacianych kuchennych eksperymentów znajdziecie na naszej stronie w dziale Herbaciana Kuchnia .
Chętnie podejmiemy współpracę z blogerami kulinarnymi. W tym celu prosimy o pisanie na: wspolpraca@basilur.pl

 

 

Udostępnij ten wpis Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Powiązane wpisy