Bananowe ciasto z rodzynkami i zieloną herbatą Basilur
Kiedyś w każdym domu w sobotę unosił się zapach świeżego wypieku. Sprawdź przepis na pyszne bananowe ciasto z rodzynkami.
Zielona herbata nie tylko do picia? Dodaj ostudzony napar do ciasta i przekonaj się, jak wzbogaci smak wypieku.
Przygotuj bananowe ciasto z Basilur!
Składniki:
-
2 jajka
-
3 banany
-
3/4 szklanki cukru
-
2 szklanki mąki
-
1 łyżeczka sody
-
1/2 szklanki zaparzonej i wystudzonej herbaty Basilur Melon & Banana
dodatkowo: rodzynki, cukier-puder.
Sposób przygotowania:
Banany zblendować, jajka ubić z cukrem, dodać je do bananów, dodać mąkę, herbatę, sodę i zmiksować. Masę wlać do formy wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Na wierzch posypać rodzynki. Piec ok 45-50 min w temp 175 stopni C. Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem-pudrem.
Smacznego!
Autorka: Małgorzata Piotrowicz
Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga Smakowy Mix
Więcej herbacianych kuchennych eksperymentów znajdziecie na naszej stronie w dziale Herbaciana Kuchnia .
Chętnie podejmiemy współpracę z blogerami kulinarnymi. W tym celu prosimy o pisanie na: wspolpraca@basilur.pl