Błyskawiczne babeczki z czarną herbatą
Jak przygotować błyskawiczne babeczki? Łapcie przepis od Lubię Gary!
Chętnie sięgamy po pyszne wypieki, ale często brak nam motywacji do samodzielnego przyrządzania ulubionych smakołyków. Najczęstszy powód? Brak czasu.
Z tym przepisem na błyskawiczne babeczki zaoszczędzisz czas i zachwycisz bliskich pyszną przekąską.
SKŁADNIKI na 12 babeczek:
-
2,5 szklanki mąki pszennej
-
2 szklanki mleka
-
1/3 szklanki oleju
-
1/3 szklanki cukru
-
1 jajko
-
1 opakowanie cukru wanilinowego
-
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
-
6 saszetek czarnej herbaty Basilur Winter Tea
Dodatkowo: cukier-puder do dekoracji.
PRZYGOTOWANIE:
1. W misce mieszamy mokre składniki. Dodajemy mąkę, cukry, proszek do pieczenia. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy.
2. Rozcinamy saszetki z herbatą, zawartość wsypujemy do ciasta, mieszamy.
3. Foremki na babeczki wypełniamy ciastem w 3/4 objętości.
4. Babeczki pieczemy 35 minut w temperaturze 180 stopni z funkcją termoobieg. Przed podaniem dekorujemy cukrem-pudrem.
Smacznego!
Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga http://lubie-gary.blogspot.com, gdzie znajdziecie masę innych kuchennych inspiracji!
Zachęcamy do zapoznania się z innymi przepisami z naszej Herbacianej Kuchni Basilur.