Błyskawiczne babeczki z czarną herbatą

Błyskawiczne babeczki z czarną herbatą

Jak przygotować błyskawiczne babeczki? Łapcie przepis od Lubię Gary!

Chętnie sięgamy po pyszne wypieki, ale często brak nam motywacji do samodzielnego przyrządzania ulubionych smakołyków. Najczęstszy powód? Brak czasu.

Z tym przepisem na błyskawiczne babeczki zaoszczędzisz czas i zachwycisz bliskich pyszną przekąską.

SKŁADNIKI na 12 babeczek:

  • 2,5 szklanki mąki pszennej

  • 2 szklanki mleka

  • 1/3 szklanki oleju

  • 1/3 szklanki cukru

  • 1 jajko

  • 1 opakowanie cukru wanilinowego

  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia

  • 6 saszetek czarnej herbaty Basilur Winter Tea

Dodatkowo: cukier-puder do dekoracji.

 

PRZYGOTOWANIE:

1. W misce mieszamy mokre składniki. Dodajemy mąkę, cukry, proszek do pieczenia. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy.

2. Rozcinamy saszetki z herbatą, zawartość wsypujemy do ciasta, mieszamy.

3. Foremki na babeczki wypełniamy ciastem w 3/4 objętości.

4. Babeczki pieczemy 35 minut w temperaturze 180 stopni z funkcją termoobieg. Przed podaniem dekorujemy cukrem-pudrem.

błyskawiczne babeczki

Smacznego!

Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga http://lubie-gary.blogspot.com, gdzie znajdziecie masę innych kuchennych inspiracji!

Zachęcamy do zapoznania się z innymi przepisami z naszej Herbacianej Kuchni Basilur.

 

Udostępnij ten wpis Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Powiązane wpisy