Bułeczki Basilur English Breakfast

Bułeczki Basilur English Breakfast

Próbowaliście kiedyś samodzielnie przyrządzać bułeczki? Nie? Najwyższy czas! Z tym przepisem przekonacie się, jakie to proste!

Kto nie lubi lekkich puszystych bułeczek? Z powodzeniem mogą robić za śniadanie, podwieczorek czy przekąskę – oczywiście w towarzystwie mocnej herbaty.

Przedstawiamy Wam rewelacyjny przepis na rozrywane bułeczki od Lubię Gary! Sekretnym składnikiem jest herbata Basilur English Breakfast.

SKŁADNIKI:

 

PRZYGOTOWANIE:
1. W misce przygotowujemy wszystkie składniki, razem z zawartością 2 saszetek herbaty. Całość dokładnie zagniatamy przez około 15 minut. Gotowe ciasto przykrywamy cienkim ręcznikiem, odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
2. Wyrośnięte ciasto wykładamy na oprószoną mąką stolnicę i chwilę zagniatamy (w razie potrzeby można podsypać mąką).
3. Ciasto dzielimy na 9-10 równych części i formujemy bułeczki a następnie wkładamy je do wysmarowanej olejem tortownicy (średnica 26-28 cm).
4. Bułeczki przykrywamy cienkim ręcznikiem, odstawiamy na 20-30 minut do ponownego wyrośnięcia.

 

bułeczki

Źródło: http://lubie-gary.blogspot.com/

5. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni z funkcją termoobieg. Gotowe bułeczki podajemy z ulubionymi dodatkami. Sprawdzą się tutaj konfitury, ale również w wersji wytrawnej pysznie smakują. Dla wzmocnienia smaku proponujemy kubek Basilur English Breakfast.

Smacznego!

bułeczki

Źródło: http://lubie-gary.blogspot.com

Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga http://lubie-gary.blogspot.com, gdzie znajdziecie masę innych kuchennych inspiracji!
Zachęcamy do zapoznania się z innymi przepisami z naszej Herbacianej Kuchni Basilur.
Udostępnij ten wpis Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Powiązane wpisy