Szybkie ciasteczka francuskie z twarożkiem herbacianym
Jak zrobić słodką przekąskę i się nie zmęczyć? Oto przepis na szybkie ciasteczka francuskie z twarożkiem herbacianym Basilur.
Ciasto francuskie, twarożek, odrobina naparu Basilur Caribbean Cocktail i voila! Błyskawiczne ciasteczka francuskie gotowe!
Czy to możliwe, żeby to było takie proste? Zobaczcie sami!
Składniki:
-
1 ciasto francuskie
-
4 łyżeczki zaparzonego naparu Basilur Caribbean Cocktail
-
2 łyżeczki cukru-pudru
-
20 dag twarogu
Sposób przygotowania:
Piec rozgrzać do 210 stopni C. Ciasto rozłożyć na papierze do pieczenia, na to wyłożyć nadzienie: twarożek z dodatkiem zaparzonej herbaty oraz cukrem pudrem.
Zwinąć w roladę i pokroić na kilka części.
Piec ok. 10 – 12 min w temperaturze 210 stopni C.
Najlepsze są jeszcze ciepłe, ale uważajcie na gorące nadzienie! Smacznego!
Autorka: Małgorzata Piotrowicz
Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga Smakowy Mix
Więcej herbacianych kuchennych eksperymentów znajdziecie na naszej stronie w dziale Herbaciana Kuchnia .
Chętnie podejmiemy współpracę barterową z blogerami kulinarnymi. W tym celu prosimy o pisanie na: wspolpraca@basilur.pl
Powiązane wpisy
- ← Liście jeżyn – kiedyś substytut herbaty, dziś ceniony dodatek.
- Owsianka z suszem owocowym Basilur Caribbean Cocktail →