Citrus Sursop – bezalkoholowy drink na bazie zielonej herbaty
W związku ze zbliżającym się latem i trwającą w najlepsze ciepłą wiosną, postanowiliśmy przygotowywać dla Was przepisy na rewelacyjne herbaciane drinki. Oto nasz debiut – Citrus Soursop!
Przygotowanie go jest banalnie proste, a zapewniamy, że jego smak zachwyci każdego!
Sprawdź nasz przepis na Citrus Soursop w kilku krokach.
Składniki:
-
zielona herbata Basilur Soursop
-
1 cytryna
-
1 limonka
-
cukier
-
tonik (my wykorzystaliśmy tonik Kinley Virgin Mojito)
-
lód w kostkach
Przygotowanie:
1. Zalewamy zieloną herbatę Soursop wodą o temperaturze 70-80 stopni i parzymy przez około 3 minuty. Ilość dowolna – w zależności od tego ile drinków chcemy przygotować. Następnie herbatę obficie słodzimy i odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
2. Brzegi szklanki lub kieliszka, w którym chcemy podać drinki, należy “wysmarować” plastrem limonki tak by był mokry. Potem obtaczamy brzegi szklanki w cukrze.
3. Do szklanki wrzucamy kilka kostek lodu i plastry cytryny i limonki.
4. Następnie wyciskamy do niej sok z ćwiartki cytryny.
5. Zalewamy 3/4 szklanki ostudzoną herbatą.
6. Dolewamy tonik.
7. Ozdabiamy cytryną i limonką.
Voila! Przepyszny drink jest gotowy!
Więcej herbacianych przepisów znajdziecie na naszej stronie w dziale Herbaciana Kuchnia .
Powiązane wpisy
- ← Świąteczne i zimowe herbaty Basilur w promocji – co wybrać?
- FOR YOU GOLD – czarna herbata z nutą złotego melona i róży →