Domowe lody z dodatkiem naparu Basilur Indian Summer

Domowe lody z dodatkiem naparu Basilur Indian Summer

Lody herbaciane z Basilur – przepis, dzięki któremu zrobisz je sam!

Kiedy doskwiera nam upał chętnie sięgamy po chłodne napoje czy lodowe desery. Zamiast kupować w sklepie, przygotuj w domu pyszne i zdrowe herbaciane lody!

Składniki:

  • 1/2 szklanki zaparzonego i ostudzonego naparu Basilur Indian Summer
  •  owoce: ananas, arbuz, banan i czerwona porzeczka
domowe lody Basilur

Źródło: https://smakowymix.blogspot.com/

Sposób przygotowania:

Owoce zblendować lub zmiksować na gładką masę, dodać ostudzony napar, wymieszać
i przelać do foremek na lody.

 

domowe lody Basilur

Źródło: https://smakowymix.blogspot.com/

 

Włożyć do zamrażalnika na minimum 3 godziny.
Delektować się smakiem i orzeźwieniem. Smacznego!

 

Autorka: Małgorzata Piotrowicz
Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga Smakowy Mix

Więcej herbacianych kuchennych eksperymentów znajdziecie na naszej stronie w dziale Herbaciana Kuchnia .
Chętnie podejmiemy współpracę barterową z blogerami kulinarnymi. W tym celu prosimy o pisanie na: wspolpraca@basilur.pl

Udostępnij ten wpis Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Powiązane wpisy