Domowe lody z dodatkiem naparu Basilur Indian Summer
Lody herbaciane z Basilur – przepis, dzięki któremu zrobisz je sam!
Kiedy doskwiera nam upał chętnie sięgamy po chłodne napoje czy lodowe desery. Zamiast kupować w sklepie, przygotuj w domu pyszne i zdrowe herbaciane lody!
Składniki:
- 1/2 szklanki zaparzonego i ostudzonego naparu Basilur Indian Summer
- owoce: ananas, arbuz, banan i czerwona porzeczka
Sposób przygotowania:
Owoce zblendować lub zmiksować na gładką masę, dodać ostudzony napar, wymieszać
i przelać do foremek na lody.
Włożyć do zamrażalnika na minimum 3 godziny.
Delektować się smakiem i orzeźwieniem. Smacznego!
Autorka: Małgorzata Piotrowicz
Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga Smakowy Mix
Więcej herbacianych kuchennych eksperymentów znajdziecie na naszej stronie w dziale Herbaciana Kuchnia .
Chętnie podejmiemy współpracę barterową z blogerami kulinarnymi. W tym celu prosimy o pisanie na: wspolpraca@basilur.pl
Powiązane wpisy
- ← Wiśniowe ciasto z dodatkiem naparu owocowego Basilur Red Hot Ginger
- Alla, czyli tradycyjna herbata z Libii →