Domowe lody śmietankowe o smaku zielonej herbaty z miętą

Domowe lody śmietankowe o smaku zielonej herbaty z miętą

Domowe lody to deser, który zawsze się sprawdzi w upalne dni. Dodatek herbaty miętowej sprawi, że lody nabiorą wyjątkowego orzeźwiającego wyrazu.

Idealne na upał, pyszne i błyskawiczne w przygotowaniu. Wypróbuj przepis od Lubię gary i przygotuj rewelacyjny orzeźwiający deser!

Dodaj zieloną herbaty z marokańską miętą Basilur , by domowe lody były naprawdę orzeźwiające.

Składniki (9 porcji):

  • 330 ml śmietany 30%

  • 3 łyżki cukru pudru (lub więcej, według uznania)

  • zawartość 5 torebek herbaty Basilur Moroccan Mint

Przygotowanie:

  1.  Śmietanę wraz z cukrem pudrem oraz herbatą miksujemy do uzyskania bitej śmietany.

  2.  Gotową “pianę” przekładamy do silikonowych foremek na babeczki.

  3.  Lodowe babeczki umieszczamy w zamrażalniku na 2-3 godziny, do całkowitego stężenia lodów.

  4.  Przed wyjęciem lodów z foremki należy wyjąć je do temperatury pokojowej na około 1-2 minuty.

Smacznego!

 

Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga http://lubie-gary.blogspot.com, gdzie znajdziecie masę innych kuchennych inspiracji.

Zachęcamy do zapoznania się z innymi przepisami z naszej Herbacianej Kuchni Basilur.

Udostępnij ten wpis Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Powiązane wpisy