Domowe lody śmietankowe o smaku zielonej herbaty z miętą
Domowe lody to deser, który zawsze się sprawdzi w upalne dni. Dodatek herbaty miętowej sprawi, że lody nabiorą wyjątkowego orzeźwiającego wyrazu.
Idealne na upał, pyszne i błyskawiczne w przygotowaniu. Wypróbuj przepis od Lubię gary i przygotuj rewelacyjny orzeźwiający deser!
Dodaj zieloną herbaty z marokańską miętą Basilur , by domowe lody były naprawdę orzeźwiające.
Składniki (9 porcji):
-
330 ml śmietany 30%
-
3 łyżki cukru pudru (lub więcej, według uznania)
-
zawartość 5 torebek herbaty Basilur Moroccan Mint
Przygotowanie:
-
Śmietanę wraz z cukrem pudrem oraz herbatą miksujemy do uzyskania bitej śmietany.
-
Gotową “pianę” przekładamy do silikonowych foremek na babeczki.
-
Lodowe babeczki umieszczamy w zamrażalniku na 2-3 godziny, do całkowitego stężenia lodów.
-
Przed wyjęciem lodów z foremki należy wyjąć je do temperatury pokojowej na około 1-2 minuty.
Smacznego!
Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga http://lubie-gary.blogspot.com, gdzie znajdziecie masę innych kuchennych inspiracji.
Zachęcamy do zapoznania się z innymi przepisami z naszej Herbacianej Kuchni Basilur.
Powiązane wpisy
- ← Assam – czarna indyjska herbata dla fanów klasyki
- Pomaganie jest fajne! Nadzieja dla Antosi na samodzielny oddech. →