Dyniowa zupa z dodatkiem herbaty ziołowej Basilur
Sezon dyniowy w pełni, więc i zupa dyniowa musi zagościć na Waszych stołach!
Chętnie wykorzystujemy sezonowe zbiory w przepisach, bo nie ma nic lepszego od świeżych i niemrożonych składników!
Zupa dyniowa z dodatkiem ziołowej herbaty Basilur Spice Up to danie, które przygotujesz z łatwością. Na pewno zadowoli wszystkich domowników!
Do tego przepisu wykorzystamy jedną z ziołowych mieszanek z kolekcji Virgin Nature.
Basilur Spice Up to mieszanka zielonej herbaty, krwawnika, trawy cytrynowej, cynamonu, czarnego pieprzu, liści mięty pieprzowej, szyszkojagód i limonki.
Czego będziemy potrzebować?
-
dynia
-
zaparzone dwie piramidki Basilur Spice Up
-
zielona fasolka, marchewka, pietruszka (ilość wg. uznania)
-
kostka rosołowa
-
śmietana
Sposób przygotowania:
Dynię pokroić na kawałki i ugotować do miękkości w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej i zawartości 2 piramidek herbaty Basilur Spice Up. Osobno w osolonej wodzie ugotować pokrojoną zieloną fasolkę, marchewkę i pietruszkę. Ilość wg. uznania. Część ugotowanej dyni, marchewki i pietruszki zblendować. Wszystkie składniki włożyć do garnka w którym gotowała się dynia, dodać śmietanę (3 łyżki) i gotować przez ok. 5 min.
Smacznego!
Autorka: Małgorzata Piotrowicz
Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga Smakowy Mix
Więcej herbacianych kuchennych eksperymentów znajdziecie na naszej stronie w dziale Herbaciana Kuchnia .
Chętnie podejmiemy współpracę barterową z blogerami kulinarnymi. W tym celu prosimy o pisanie na: wspolpraca@basilur.pl