Dyniowa zupa z dodatkiem herbaty ziołowej Basilur

Dyniowa zupa z dodatkiem herbaty ziołowej Basilur

Sezon dyniowy w pełni, więc i zupa dyniowa musi zagościć na Waszych stołach!

Chętnie wykorzystujemy sezonowe zbiory w przepisach, bo nie ma nic lepszego od świeżych i niemrożonych składników!

Zupa dyniowa z dodatkiem ziołowej herbaty Basilur Spice Up to danie, które przygotujesz z łatwością. Na pewno zadowoli wszystkich domowników!

Do tego przepisu wykorzystamy jedną z ziołowych mieszanek z kolekcji Virgin Nature.

dyniowa zupa z basilur

Basilur Spice Up to mieszanka zielonej herbaty, krwawnika, trawy cytrynowej, cynamonu, czarnego pieprzu, liści mięty pieprzowej, szyszkojagód i limonki.

 

Czego będziemy potrzebować?

  • dynia

  • zaparzone dwie piramidki Basilur Spice Up

  • zielona fasolka, marchewka, pietruszka (ilość wg. uznania)

  • kostka rosołowa

  • śmietana

 

Sposób przygotowania:

Dynię pokroić na kawałki i ugotować do miękkości w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej i zawartości 2 piramidek herbaty Basilur Spice Up. Osobno w osolonej wodzie ugotować pokrojoną zieloną fasolkę, marchewkę i pietruszkę. Ilość wg. uznania. Część ugotowanej dyni, marchewki i pietruszki zblendować. Wszystkie składniki włożyć do garnka w którym gotowała się dynia, dodać śmietanę (3 łyżki) i gotować przez ok. 5 min.

 

Smacznego!

Autorka: Małgorzata Piotrowicz
Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga Smakowy Mix

Więcej herbacianych kuchennych eksperymentów znajdziecie na naszej stronie w dziale Herbaciana Kuchnia .
Chętnie podejmiemy współpracę barterową z blogerami kulinarnymi. W tym celu prosimy o pisanie na: wspolpraca@basilur.pl

 

 

Udostępnij ten wpis Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Powiązane wpisy