Dyniowe placuszki z miodem i naparem Basilur
Sezon na dynie wciąż trwa, dlatego mamy dla Was przepis na dyniowe placuszki z miodem i naparem owocowym Basilur!
Dla fanów dyni i pysznych owocowych naparów mamy pomysł na pożywne danie!
Dyniowe placuszki na pewno zrobią furorę wśród domowników!
Czego będziemy potrzebować?
-
100 ml naparu owocowego Basilur Blackcurrant & Blackberry

Susz owocowy o składzie: hibiskus, jabłko, jeżyny, skórki pomarańczy oraz naturalny aromat truskawki, jeżyny, czarnej porzeczki.
-
350 g mąki
-
200 ml mleka
-
pół szklanki startej na małych oczkach dyni
-
3 jajka
-
1 płaska łyżka miodu
-
olej do smażenia
Przygotowanie:
Jajka rozkócamy. Stopniowo dodajemy mąkę, napar z herbaty i mleko. Dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy startą dynię i miód. Mieszamy składniki aż masa będzie jednolita.
Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką wykładamy ciasto, formując zgrabne placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Możemy posypać cukrem pudrem.
Placuszki dyniowe już są gotowe! Smacznego!
Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga: http://szpileczkiibabeczki.blogspot.com/
Zachęcamy Was do przetestowania innych przepisów, które znajdziecie w naszej Herbacianej Kuchni.