Dyniowe placuszki z miodem i naparem Basilur

Dyniowe placuszki z miodem i naparem Basilur

Sezon na dynie wciąż trwa, dlatego mamy dla Was przepis na dyniowe placuszki z miodem i naparem owocowym Basilur!

Dla fanów dyni i pysznych owocowych naparów mamy pomysł na pożywne danie!

Dyniowe placuszki na pewno zrobią furorę wśród domowników!

Czego będziemy potrzebować?

placuszki dyniowe Basilur

Susz owocowy o składzie: hibiskus, jabłko, jeżyny, skórki pomarańczy oraz naturalny aromat truskawki, jeżyny, czarnej porzeczki.

  • 350 g mąki

  • 200 ml mleka

  • pół szklanki startej na małych oczkach dyni

  • 3 jajka

  • 1 płaska łyżka miodu

  • olej do smażenia

 

Przygotowanie:

Jajka rozkócamy. Stopniowo dodajemy mąkę, napar z herbaty i mleko. Dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy startą dynię i miód. Mieszamy składniki aż masa będzie jednolita.

Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką wykładamy ciasto, formując zgrabne placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Możemy posypać cukrem pudrem.

Placuszki dyniowe już są gotowe! Smacznego!

dyniowe placuszki basilur

Źródło: http://szpileczkiibabeczki.blogspot.com/

Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga: http://szpileczkiibabeczki.blogspot.com/

Zachęcamy Was do przetestowania innych przepisów, które znajdziecie w naszej Herbacianej Kuchni.

 

 

Udostępnij ten wpis Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Powiązane wpisy