Fish Curry

Fish Curry

Fish Curry w stylu lankijskim..

Czyli jak podać rybę na ostro..

Jakie składniki będą nam potrzebne?

  • Porcje ryby dla 3-4 osób
  • ½ cebulki średniej wielkości w plasterkach
  • 2-3 zielone chili plastry
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu
  • 1 liści spring curry

Sposób przygotowania

  1. Kawałek przyprawy Ramp, inaczej zwane liściem pandan. Jest to przyprawa występująca w  kuchni indonezyjskiej.
  2. ¼ łyżeczka kurkumy
  3. ½  łyżeczki nasion kozieradki
  4. 1 cala Kawałek cynamonu
  5. Szczypta soli dla smaku
  6. 1/2 szklanka tłustego mleka kokosowego
  7. 1 szklanka chudego mleka kokosowego
  8. ½ sok z limonki

Do tej potrawy polecamy czarną aromantyczną herbatę bez dodatków Golden Crescent z kolekcji Orientalnej. 

oriental-delight

 

oriental-delight (1)

Udostępnij ten wpis Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Powiązane wpisy