Gulasz herbaciano-miodowy

Gulasz herbaciano-miodowy

Czas na coś na większy apetyt. Kto już jadł gulasz herbaciano-miodowy?

Gulasz herbaciano-miodowy na szybko? Da się!

Do naszego gulaszu użyjemy zielonej herbaty z dodatkiem cytryny i miodu.

Gulasz herbaciano-miodowy Basilur

Przypominamy, że wszystkie zielone herbaty z serii Magic Fruits możecie cały czas kupić w promocji za 19,90 zł!

Składniki:

  • 2 filiżanki zaparzonej herbaty Basilur Lemon & Honey

  • 1/2 kg mięsa z szynki (takie mięsko zrobi się dużo szybciej od wołowiny)

  • sól, pieprz, papryka wedle preferencji

  • 1 łyżka mąki

  • 1/2 szklanki wody

  • olej do podsmażenia mięsa

  • opcjonalnie warzywa i pieczarki

 

Przygotowanie:

Mięso pokroić na kawałki, podsmażyć na oleju na złoty kolor, przyprawić, zalać zaparzoną herbatą i dusić pod przykryciem ok. 1/2 godz. Pod koniec duszenia dodać mąkę rozrobioną w 1/2 szklance wody i poddusić jeszcze ok. 5 min.

 

gulasz herbaciano-miodowy

Podawać np. z uszkami i świeżą bazylią.

Smacznego!

 

Autorka: Małgorzata Piotrowicz
Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga Smakowy Mix

Więcej herbacianych kuchennych eksperymentów znajdziecie na naszej stronie w dziale Herbaciana Kuchnia .
Chętnie podejmiemy współpracę barterową z blogerami kulinarnymi. W tym celu prosimy o pisanie na: wspolpraca@basilur.pl

 

 

 

Udostępnij ten wpis Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Powiązane wpisy