Gulasz herbaciano-miodowy
Czas na coś na większy apetyt. Kto już jadł gulasz herbaciano-miodowy?
Gulasz herbaciano-miodowy na szybko? Da się!
Do naszego gulaszu użyjemy zielonej herbaty z dodatkiem cytryny i miodu.
Przypominamy, że wszystkie zielone herbaty z serii Magic Fruits możecie cały czas kupić w promocji za 19,90 zł!
Składniki:
-
2 filiżanki zaparzonej herbaty Basilur Lemon & Honey
-
1/2 kg mięsa z szynki (takie mięsko zrobi się dużo szybciej od wołowiny)
-
sól, pieprz, papryka wedle preferencji
-
1 łyżka mąki
-
1/2 szklanki wody
-
olej do podsmażenia mięsa
-
opcjonalnie warzywa i pieczarki
Przygotowanie:
Mięso pokroić na kawałki, podsmażyć na oleju na złoty kolor, przyprawić, zalać zaparzoną herbatą i dusić pod przykryciem ok. 1/2 godz. Pod koniec duszenia dodać mąkę rozrobioną w 1/2 szklance wody i poddusić jeszcze ok. 5 min.
Podawać np. z uszkami i świeżą bazylią.
Smacznego!
Autorka: Małgorzata Piotrowicz
Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga Smakowy Mix
Więcej herbacianych kuchennych eksperymentów znajdziecie na naszej stronie w dziale Herbaciana Kuchnia .
Chętnie podejmiemy współpracę barterową z blogerami kulinarnymi. W tym celu prosimy o pisanie na: wspolpraca@basilur.pl