Pasta z awokado i fasoli z dodatkiem herbaty tymiankowej
Pasta, którą można posmarować pieczywo, to świetne rozwiązanie dla osób, którym wędliny i sery szybko się nudzą.
Mamy dla Was rewelacyjny przepis na pastę z awokado i fasoli. Dlaczego ta pasta jest wyjątkowa? Ponieważ została zrobiona na bazie herbaty tymiankowej Basilur Thyme.
Pasta z awokado i fasoli już sama w sobie jest wyjątkowa, a wzbogacona naparem ze specyficznej herbaty tymiankowej staje się super zdrowym i pysznym dodatkiem do pieczywa.
Składniki (ilość wg uznania):
-
ugotowana wcześniej fasola
-
1 awokado
-
odrobina soku z cytryny
-
3 ząbki czosnku
-
2 łyżeczki zaparzonej i ostudzonej herbaty Basilur Thyme z kolekcji Herbal Infusions
-
przyprawy: sól, pieprz, czarnuszka
Sposób przygotowania:
Awokado wydrążyć i dodać je do obranej ze skórki i ugotowanej fasoli, rozgnieść widelcem lub zblendować, dodać posiekany czosnek, przyprawy, skropić sokiem z cytryny, dolać ostudzony napar tymiankowy i dokładnie połączyć wszystkie składniki. Dodatkowo można posypać czarnuszką.
Autorka: Małgorzata Piotrowicz
Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga Smakowy Mix
Więcej herbacianych kuchennych eksperymentów znajdziecie na naszej stronie w dziale Herbaciana Kuchnia .
Chętnie zawrzemy współpracę barterową z blogerami kulinarnymi. W tym celu prosimy o pisanie na: WSPOLPRACA@basilur.pl