Pasta z awokado i fasoli z dodatkiem herbaty tymiankowej

Pasta z awokado i fasoli z dodatkiem herbaty tymiankowej

Pasta, którą można posmarować pieczywo, to świetne rozwiązanie dla osób, którym wędliny i sery szybko się nudzą.

Mamy dla Was rewelacyjny przepis na pastę z awokado i fasoli. Dlaczego ta pasta jest wyjątkowa? Ponieważ została zrobiona na bazie herbaty tymiankowej Basilur Thyme.

Pasta z awokado i fasoli już sama w sobie jest wyjątkowa, a wzbogacona naparem ze specyficznej herbaty tymiankowej staje się super zdrowym i pysznym dodatkiem do pieczywa.

Składniki (ilość wg uznania):

  • ugotowana wcześniej fasola

  • 1 awokado

  • odrobina soku z cytryny

  • 3 ząbki czosnku

  • 2 łyżeczki zaparzonej i ostudzonej herbaty Basilur Thyme z kolekcji Herbal Infusions

  • przyprawy: sól, pieprz, czarnuszka

Źródło: http://smakowymix.blogspot.com/

Sposób przygotowania:
Awokado wydrążyć i dodać je do obranej ze skórki i ugotowanej fasoli, rozgnieść widelcem lub zblendować, dodać posiekany czosnek, przyprawy, skropić sokiem z cytryny, dolać ostudzony napar tymiankowy i dokładnie połączyć wszystkie składniki. Dodatkowo można posypać czarnuszką.

Autorka: Małgorzata Piotrowicz
Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga Smakowy Mix
Więcej herbacianych kuchennych eksperymentów znajdziecie na naszej stronie w dziale Herbaciana Kuchnia .
Chętnie zawrzemy współpracę barterową z blogerami kulinarnymi. W tym celu prosimy o pisanie na: WSPOLPRACA@basilur.pl

 

Udostępnij ten wpis Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Powiązane wpisy