Herbaciane technologie
Skąd na Sri Lance nowe technologie?
Dlaczego Basilur to produkt premium?
Dlatego ponieważ w swojej fabryce stawia na jakość, markę i najnowocześniejsze maszyny.
Jak powszechnie wiadomo czarna herbata, po zebraniu zostaje poddana więdnięciu, skręcaniu, a następnie fermentacji. Po wysuszeniu herbaty mogą trafić do sklepu. Jednak to jest dopiero początek Za nim zagoszczą na sklepowych półkach i w naszych filiżankach muszą przejść “obróbkę”. Najważniejszy etap dla herbaty, to moment w którym trafia do fabryki.
Najnowsze rozwiązania, które są wykorzystywane do produkcji herbaty przez Basilur dostarcza BTE International. Jest to firma, która posiada najnowocześniejsze i najlepsze zakłady produkcyjne. Oferuje wyprodukowanie oraz dostarczenie wielu rodzajów herbat pod okiem profesjonalnych ekspertów. Posiada certyfikaty FSSC22000 oraz certyfikaty USDA / EU Organic, a także od niedawna COSTCO.
BTE International początkowo był znany jako dostawca wysokiej jakości suszonych owoców, ziół i przypraw na rynek Sri Lanki. Z czasem, aby odpowiedzieć na potrzeby licznych przedsiębiorców, firma rozszerzyła ofertę o maszyny przemysłowe, które mieliśmy okazję zobaczyć w fabryce Basilur w Colombo. Dzisiaj BTE profesjonalnie zajmuje się pakowaniem prywatnych marek. To dlatego herbaty Basilur są zawsze najwyższej jakości. Szczelnie pakowane, nigdy nie tracą swojego smaku.