Herbaciany omlet

Herbaciany omlet

Herbaciany omlet z kukurydzy z jabłkiem
podany z budyniem czekoladowo-rumowym,
jabłkiem i prażoną komosą ryżową.

Składniki:

– 120 g kukurydzy z puszki
– 2 jajka
– ok. 100 ml herbaty Basilur Summer Tea
– 4 łyżki dowolnej mąki
– małe jabłko
– płaska łyżka sproszkowanej lucumy (można zastąpić mąką lub kakao)
– 2 łyżki syropu z kwiatu kokosa
– pół łyżeczki proszku do pieczenia
– szczypta soli
– kilka kropli aromatu migdałowego
– masło klarowane do smażenia


 

Wykonanie:

Wszystkie składniki zblenderować na gładką masę (o konsystencji gęstej śmietany).
Jeśli będzie zbyt gęsta, dodać jeszcze herbaty.
Do ciasta wmieszać pokrojone w kostkę jabłko.
Smażyć około 6 minut z jednej strony, ostrożnie przewrócić i smażyć jeszcze 3 minuty.
Podawać póki ciepły.

Przepis przygotowany przez: Poranek na słodko

Udostępnij ten wpis Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Powiązane wpisy