Jaglanka wegańska z dodatkiem naparu owocowego Blood Orange
Jaglanka wegańska to idealna propozycja na zdrowe i pożywne śniadanie.
Wypróbuj przepis od Poranek Na Słodko z dodatkiem naparu owocowego Basilur Blood Orange.
Śniadanie, które doda Ci energii na cały dzień – jaglanka wegańska!
Składniki:
-
60 g kaszy jaglanej (4 łyżki)
-
herbata Basilur Blood Orange
-
garść truskawek
-
garść jagód
-
ekologiczny mus owocowy Clearsprings truskawka-jabłko
-
3 łyżki syropu z agawy ciemnego
-
kubeczek jogurtu sojowego
-
2 łyżki mielonego siemienia lnianego
-
prażone płatki kokosa Tropicai
Przygotowanie:
Kaszę ugotować na herbacie, a następnie ostudzić. Jogurt zmiksować z syropem z agawy, częścią truskawek i musem owocowym. Dodać siemię lniane i ponownie zmiksować. Kaszę ostudzić i połączyć z masą jogurtową. Dodać pokrojoną pozostałą część truskawek. Przełożyć do słoiczka, na wierzchu udekorować jagodami i płatkami kokosa.Włożyć na noc do lodówki. Rano wyjąć i… zajadać 🙂
Smacznego!
Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga: http://www.poraneknaslodko.pl/
Więcej herbacianych kuchennych eksperymentów znajdziecie na naszej stronie w dziale Herbaciana Kuchnia .
Powiązane wpisy
- ← Wild Strawberry – zielona herbata z poziomką i wiśnią
- Orzechowy placek z dodatkiem herbaty Basilur White Moon →