Kompot jabłkowo-śliwkowy z dodatkiem herbaty miętowej
Jak przygotować zdrowy kompot jabłkowo-śliwkowy z dodatkiem herbaty miętowej? To proste!
Schłodzony, owocowy, doskonale gaszący pragnienie napój idealnie sprawdza się podczas cieplejszych dni i nie tylko.
My proponujemy wzbogacić kompot jabłkowo-śliwkowy o herbatę miętową, która zapewni Wam moc orzeźwienia! Z powodzeniem zastąpi butelkowaną ice tea ze sklepowej półki.
Składniki:
-
jabłka
-
żółte śliwki
-
1 szklanka zaparzonej herbaty Basilur Moroccan Mint
-
3 szklanki wody
-
2/3 łyżki cukru trzcinowego
Sposób przygotowania:
Herbatę zaparzyć i wlać do gotującej się wody, dodać pokrojone w kawałki owoce oraz cukier. Gotować ok. 15 min na wolnym ogniu. Podawać schłodzony.
Smacznego!
Autorka: Małgorzata Piotrowicz
Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga Smakowy Mix