Kompot jabłkowo-śliwkowy z dodatkiem herbaty miętowej

Kompot jabłkowo-śliwkowy z dodatkiem herbaty miętowej

Jak przygotować zdrowy kompot jabłkowo-śliwkowy z dodatkiem herbaty miętowej? To proste!

Schłodzony, owocowy, doskonale gaszący pragnienie napój idealnie sprawdza się podczas cieplejszych dni i nie tylko.

My proponujemy wzbogacić kompot jabłkowo-śliwkowy o herbatę miętową, która zapewni Wam  moc orzeźwienia! Z powodzeniem zastąpi butelkowaną ice tea ze sklepowej półki.

Składniki:

  • jabłka

  • żółte śliwki

  • 1 szklanka zaparzonej herbaty Basilur Moroccan Mint

  • 3 szklanki wody

  • 2/3 łyżki cukru trzcinowego

 

Sposób przygotowania:

Herbatę zaparzyć i wlać do gotującej się wody, dodać pokrojone w kawałki owoce oraz cukier. Gotować ok. 15 min na wolnym ogniu. Podawać schłodzony.

 

kompot jabłkowo-śliwkowy

Źródło: http://smakowymix.blogspot.com/

Smacznego!

Autorka: Małgorzata Piotrowicz
Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga Smakowy Mix

Więcej herbacianych kuchennych eksperymentów znajdziecie na naszej stronie w dziale Herbaciana Kuchnia .
Chętnie podejmiemy współpracę barterową z blogerami kulinarnymi. W tym celu prosimy o pisanie na: wspolpraca@basilur.pl

Udostępnij ten wpis Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Powiązane wpisy