Kompot na bazie naparu owocowego

Kompot na bazie naparu owocowego

Każdy organizm potrzebuje odpowiedniego nawodnienia – zwłaszcza latem. Zamiast sięgać po słodzone napoje ze sklepowych półek, warto ugotować kompot na bazie naparu owocowego, który ugasi pragnienie i dostarczy wielu witamin.

Kompot jest napojem idealnym. Pyszny, zdrowy i banalnie prosty w przygotowaniu.

My postanowiliśmy przygotować kompot na bazie naparu owocowego z serii Fruit Infusions.

Czego potrzebujemy?

  • 1 litr wody

  • 2 szklanki zaparzonego naparu Basilur Indian Summer (składa się z samych suszonych owoców, które nadają się do zjedzenia po wypiciu naparu)

  • 4 łyżki cukru

  • owoce: (ilość wg uznania) truskawki, czerwona porzeczka, agrest, jabłka, brzoskwinie

Przygotowanie:

Owoce umyć i obrać, a te większe pokroić na kawałki i przełożyć do garnka z gotującą się wodą z dodatkiem zaparzonej herbaty i cukru. Gotować ok 15 – 12 min.

kompot na bazie naparu owocowego

Źródło: https://smakowymix.blogspot.com/

Voila! To wszystko! Smacznego! 🙂

kompot na bazie naparu

Źródło: https://smakowymix.blogspot.com/

 

Autorka: Małgorzata Piotrowicz
Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga Smakowy Mix

Więcej herbacianych kuchennych eksperymentów znajdziecie na naszej stronie w dziale Herbaciana Kuchnia .
Chętnie zawrzemy współpracę barterową z blogerami kulinarnymi. W tym celu prosimy o pisanie na: wspolpraca@basilur.pl

 

Udostępnij ten wpis Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Powiązane wpisy