Kongres Szefów Kuchni 2017

Kongres Szefów Kuchni 2017

Kongres Szefów Kuchni 2017 to największe spotkanie szefów kuchni w Polsce…jednak nie będzie tylko o jedzeniu!

W programie wydarzenia w którym bierze także udział także Basilur wystąpi wiele różnorodnych tematów. Zaproszeni prelegenci będą rozmawiać między innymi o modnych dietach, zarządzaniu zespołem a nawet negocjacjach. Postarają się odpowiedzieć na pytania jak trendy społeczne wpływają na gastronomie i jak umiejętnie na nie odpowiedzieć. Kongres Szefów Kuchni to jedyna możliwość do wymiany poglądów miedzy szefami kuchni całej polski.

A co na Kongresie Szefów Kuchni będzie robił Basilur? Uraczymy gości naszymi najlepszymi specjałami. Nie od dzisiaj wiadomo, że do dobrej potrawy musi być dobrany równie dobry trunek… a naszym przypadku jest to herbata!

W dodatku herbaty są  często używane jako przyprawy! Dla przykładu zielona herbata w połączeniu z czosnkiem jest pikantna, ale pochlania nieprzyjemny zapach tego warzywa. Jest tez  dobrym dodatkiem do wszelkich sosów. W czarnej herbacie możemy ugotować  makaron i ryz lub zamarynować mięso.

Dla ciekawostki, w Birmie liście zielonej herbaty używane są jaka sałata. W krajach azjatyckich susz zielonej herbaty jest dodawany do wielu potraw. W Tybecie z herbacianych liści gotuje się zupę. Niestety w Europie znamy ten napar głównie w klasycznej postaci, ale mamy nadzieje, ze znajdą się odważni, którzy używają herbat jako składnika do urozmaicenia potraw!

Używanie herbaty jako przyprawy niesie ze sobą wiele zalet. Herbaty zawierają wiele witamin. Niestety nie możemy tego powiedzieć o przyprawach z torebek, które często są w sztuczny sposób modyfikowane…

O wszystkim opowiemy Wam na Kongresie Szefów Kuchni, szukajcie naszego stoiska już 11 października w Centrum Targowo – Kongresowe przy ul. Marsa 56C w Warszawie!

 

kongres szefów kuchni 2017

 

Już teraz zapraszamy na degustację!

Udostępnij ten wpis Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Powiązane wpisy