Letnia zupa owocowa z dodatkiem naparu Basilur

Letnia zupa owocowa z dodatkiem naparu Basilur

Kto z nas nie jadł w dzieciństwie dania, którym była zupa owocowa czyli kompot z makaronem? Przypomnimy Wam smak dzieciństwa!

Sezon owocowy niedługo się skończy, dlatego warto wykorzystać w pełni jego dobrodziejstwa. Przygotuj owoce i napar Basilur Caribbean Cocktail, a pyszna zupa ugotuje się sama!

Składniki:

  • 1 łyżka suszu owocowego z herbaty
  • owoce (ilość wg uznania): maliny, wiśnie, czarna porzeczka, jabłka
  • woda
  • cukier – ilość wg uznania.
zupa herbaciano-owocowa Basilur

Źródło: https://smakowymix.blogspot.com/

 

Sposób przygotowania:
Owoce umyć i obrać, te większe pokroić na mniejsze kawałki, dodać susz owocowy Basilur Caribbean Cocktail i gotować ok. 20 min w osłodzonej wodzie.

 

zupa owocowa Basilur

Źródło: https://smakowymix.blogspot.com/

 

Podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można do zupy dodać śmietanę i np. makaron.

Smacznego!

 

Autorka: Małgorzata Piotrowicz
Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga Smakowy Mix

Więcej herbacianych kuchennych eksperymentów znajdziecie na naszej stronie w dziale Herbaciana Kuchnia .
Chętnie podejmiemy współpracę barterową z blogerami kulinarnymi. W tym celu prosimy o pisanie na: wspolpraca@basilur.pl

 

Udostępnij ten wpis Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Powiązane wpisy