Letnia zupa owocowa z dodatkiem naparu Basilur
Kto z nas nie jadł w dzieciństwie dania, którym była zupa owocowa czyli kompot z makaronem? Przypomnimy Wam smak dzieciństwa!
Sezon owocowy niedługo się skończy, dlatego warto wykorzystać w pełni jego dobrodziejstwa. Przygotuj owoce i napar Basilur Caribbean Cocktail, a pyszna zupa ugotuje się sama!
Składniki:
- 1 łyżka suszu owocowego z herbaty
- owoce (ilość wg uznania): maliny, wiśnie, czarna porzeczka, jabłka
- woda
- cukier – ilość wg uznania.
Sposób przygotowania:
Owoce umyć i obrać, te większe pokroić na mniejsze kawałki, dodać susz owocowy Basilur Caribbean Cocktail i gotować ok. 20 min w osłodzonej wodzie.
Podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można do zupy dodać śmietanę i np. makaron.
Smacznego!
Autorka: Małgorzata Piotrowicz
Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga Smakowy Mix
Więcej herbacianych kuchennych eksperymentów znajdziecie na naszej stronie w dziale Herbaciana Kuchnia .
Chętnie podejmiemy współpracę barterową z blogerami kulinarnymi. W tym celu prosimy o pisanie na: wspolpraca@basilur.pl