Mus z dodatkiem naparu owocowego

Mus z dodatkiem naparu owocowego

Nasze napary owocowe z serii Fruit Infusions doskonale nadają się do wszelkich przepisów – zwłaszcza na słodkości. Dzisiaj szybki przepis na mus owocowy!

Mus owocowy to pyszna i zdrowa przekąska. Jego przygotowanie nie zajmie Ci dużo czasu!

Jedyne czego potrzebujesz to trochę owoców i napar Basilur Red Hot Ginger.

Składniki (ilość wg. uznania):

  • 1 łyżka suszu owocowego Basilur Red Hot Giner

  • woda

  • owoce: śliwki, wiśnie, jabłka

  • opcjonalnie cukier, jeśli lubicie słodkie

mus owocowy Basilur

Źródło: https://smakowymix.blogspot.com/

Owoce gotujemy z dodatkiem suszu Basilur jak kompot przez ok. 10-15 minut. Następnie owoce odcedzamy i mieszamy, a jeśli zależy nam na jednolitej masie, to dokładnie blendujemy.

Voila! Nasz mus jest gotowy i idealnie nadaje się do smarowania np. gofrów. Dodatkowo po odcedzeniu owoców otrzymujemy pyszny wyrazisty kompot, więc jest to przepis 2w1 – nic się nie zmarnuje.

mus Basilur

Źródło: https://smakowymix.blogspot.com/

 

Autorka: Małgorzata Piotrowicz
Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga Smakowy Mix

Więcej herbacianych kuchennych eksperymentów znajdziecie na naszej stronie w dziale Herbaciana Kuchnia .
Chętnie podejmiemy współpracę barterową z blogerami kulinarnymi. W tym celu prosimy o pisanie na: wspolpraca@basilur.pl

Udostępnij ten wpis Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Powiązane wpisy