Naleśniki z dodatkiem zielonej herbaty

Naleśniki z dodatkiem zielonej herbaty

Pyszne, delikatne naleśniki są doskonałym pomysłem nie tylko na śniadanie.

Tajemnica puszystego ciasta naleśnikowego? Woda gazowana… i zielona herbata!

Dowiedz się jak przygotować idealne naleśniki!

Składniki:

  • 1 szklanka mąki

  • 2 jajka

  • 1 szklanka mleka

  • 1/4 szklanki wody gazowanej

  • 1/2 szklanki zaparzonej i ostudzonej herbaty APPLE & CINNAMON Basilur

  • szczypta soli

  • 2 łyżki oleju

  • szczypta sody

 

Sposób przygotowania:

Ubić białka. W osobnej misce ubić żółtka z cukrem, dodać resztę składników i dobrze wymieszać. Smażyć naleśniki na złoty kolor na dobrze rozgrzanym oleju. Podawać np. z twarożkiem z cynamonem, dżemem lub posypane cukrem-pudrem.

Smacznego!

Autorka: Małgorzata Piotrowicz
Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga Smakowy Mix

Więcej herbacianych kuchennych eksperymentów znajdziecie na naszej stronie w dziale Herbaciana Kuchnia .
Chętnie podejmiemy współpracę z blogerami kulinarnymi. W tym celu prosimy o pisanie na: wspolpraca@basilur.pl

Udostępnij ten wpis Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Powiązane wpisy