Orzechowy placek z dodatkiem herbaty Basilur White Moon
Gorący orzechowy placek, którego aromat rozchodzi się po całym domu – aż ślinka cieknie!
Nie musisz posiadać wybitnych umiejętności kucharskich, żeby podjąć się przygotowania tego przepisu.
Jak przygotować orzechowy placek? Wypróbuj przepis od Poranek Na Słodko.
Składniki:
-
80 g mąki żytniej grubo mielonej
-
100 ml mocnego naparu z herbaty Basilur White Moon
-
1/4 łyżeczki sody
-
2 łyżki syropu klonowego
-
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
-
średnie jabłko
-
łyżeczka ekstraktu z wanilii
-
duże jajko
-
łyżka oleju kokosowego (Maya Gold)
-
garstka orzechów laskowych
Przygotowanie:
Wszystkie składniki oprócz orzechów i jabłka zmiksować na gładką masę. Odstawić na 15 minut. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Jabłko pokroić w kostkę, a orzechy rozkruszyć i wmieszać do ciasta. Piec około 30 minut. Po tym czasie wyjąć i podawać póki gorący.
Smacznego!
Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga: http://www.poraneknaslodko.pl/
Więcej herbacianych kuchennych eksperymentów znajdziecie na naszej stronie w dziale Herbaciana Kuchnia .
Powiązane wpisy
- ← Jaglanka wegańska z dodatkiem naparu owocowego Blood Orange
- Świąteczne i zimowe herbaty Basilur w promocji – co wybrać? →