Paszteciki herbaciane z kurczakiem i serem
Prosty przepis na pyszne herbaciane paszteciki z kurczakiem i serem.
Kto lubi paszteciki? Z naszym przepisem zrobisz je w zupełnie inny sposób!
Ten przepis z łatwością wykonasz bez większych zdolności kulinarnych. Zaskocz swoich bliskich pyszną przekąską!
Składniki:
-
filet z piersi z kurczaka
-
żółty ser
-
ciasto francuskie
-
herbata Basilur Spice Up (można wykorzystać inną ziołową mieszankę)
-
1 kostka rosołowa
Przygotowanie:
Filet z piersi kurczaka ugotować w wywarze z dodatkiem kostki rosołowej i 2 saszetek herbaty.
Po ugotowaniu – ok 15 min., studzić i pokroić w plastry. Ciasto francuskie pokroić na kawałki i położyć na nich kawałek mięsa oraz sera.
Zwinąć i posypać na wierzchu herbatą. Posmarować oliwą.
Piec ok. 12 min. w temperaturze 220 stopni C.
Smacznego!
Autorka: Małgorzata Piotrowicz
Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga Smakowy Mix.
Więcej herbacianych kuchennych eksperymentów znajdziecie na naszej stronie w dziale Herbaciana Kuchnia .
Chętnie podejmiemy współpracę barterową z blogerami kulinarnymi. W tym celu prosimy o pisanie na: wspolpraca@basilur.pl