Paszteciki herbaciane z kurczakiem i serem

Paszteciki herbaciane z kurczakiem i serem

Prosty przepis na pyszne herbaciane paszteciki z kurczakiem i serem.

Kto lubi paszteciki? Z naszym przepisem zrobisz je w zupełnie inny sposób!

Ten przepis z łatwością wykonasz bez większych zdolności kulinarnych. Zaskocz swoich bliskich pyszną przekąską!

Składniki:

  • filet z piersi z kurczaka

  • żółty ser

  • ciasto francuskie

  • herbata Basilur Spice Up (można wykorzystać inną ziołową mieszankę)

  • 1 kostka rosołowa

Przygotowanie:

Filet z piersi kurczaka ugotować w wywarze z dodatkiem kostki rosołowej i 2 saszetek herbaty.

paszteciki herbaciane

Źródło: https://smakowymix.blogspot.com/

Po ugotowaniu – ok 15 min., studzić i pokroić w plastry. Ciasto francuskie pokroić na kawałki i położyć na nich kawałek mięsa oraz sera.

paszteciki herbaciane

Źródło: https://smakowymix.blogspot.com/

Zwinąć i posypać na wierzchu herbatą. Posmarować oliwą.

paszteciki herbaciane

Źródło: https://smakowymix.blogspot.com/

Piec ok. 12 min. w temperaturze 220 stopni C.

 

paszteciki herbaciane

Źródło: https://smakowymix.blogspot.com/

 

Smacznego!

Autorka: Małgorzata Piotrowicz
Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga Smakowy Mix.

Więcej herbacianych kuchennych eksperymentów znajdziecie na naszej stronie w dziale Herbaciana Kuchnia .
Chętnie podejmiemy współpracę barterową z blogerami kulinarnymi. W tym celu prosimy o pisanie na: wspolpraca@basilur.pl

 

Udostępnij ten wpis Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Powiązane wpisy