Pieczony filet z łososia z dodatkiem herbaty
Tym razem mamy coś dla fanów ryb – pieczony filet z łososia z dodatkiem warzyw i herbaty.
Czy wiecie, że łosoś jest doskonałym źródłem białka? W 100 gramach ryby jest aż 20 gram białka!
Jak wiecie chętnie przyprawiamy dania herbatą, żeby wzbogacić ich smak i aromat – tym razem podrzucamy Wam przepis na pieczony filet z łososia z dodatkiem warzyw i zielonej herbaty.
Czego będziemy potrzebować?
-
1 szklanka zaparzonej herbaty Basilur Apple & Cinnamon
-
filet z łososia (ilość w zależności od preferencji)
-
mrożone warzywa
-
woreczek do pieczenia
Przygotowanie:
Do woreczka wkładamy nasz filet z łososia, mrożone warzywa, a następnie dolewamy ostudzoną zielona herbatę Basilur Apple & Cinnamon.
Woreczek zamykamy i całość pieczemy w piekarniku około 30 minut w temperaturze 200 stopni. Należy uważać przy otwieraniu woreczka, ponieważ para jest bardzo gorąca.
Smacznego!
Autorka: Małgorzata Piotrowicz
Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga Smakowy Mix
Więcej herbacianych kuchennych eksperymentów znajdziecie na naszej stronie w dziale Herbaciana Kuchnia .
Chętnie podejmiemy współpracę barterową z blogerami kulinarnymi. W tym celu prosimy o pisanie na: wspolpraca@basilur.pl