Pieczony filet z łososia z dodatkiem herbaty

Pieczony filet z łososia z dodatkiem herbaty

Tym razem mamy coś dla fanów ryb – pieczony filet z łososia z dodatkiem warzyw i herbaty.

Czy wiecie, że łosoś jest doskonałym źródłem białka? W 100 gramach ryby jest aż 20 gram białka!

Jak wiecie chętnie przyprawiamy dania herbatą, żeby wzbogacić ich smak i aromat – tym razem podrzucamy Wam przepis na pieczony filet z łososia z dodatkiem warzyw i zielonej herbaty.

Czego będziemy potrzebować?

  • 1 szklanka zaparzonej herbaty Basilur Apple & Cinnamon

  • filet z łososia (ilość w zależności od preferencji)

  • mrożone warzywa

  • woreczek do pieczenia

Przygotowanie:

Do woreczka wkładamy nasz filet z łososia, mrożone warzywa, a następnie dolewamy ostudzoną zielona herbatę Basilur Apple & Cinnamon. 
Woreczek zamykamy i całość pieczemy w piekarniku około 30 minut w temperaturze 200 stopni. Należy uważać przy otwieraniu woreczka, ponieważ para jest bardzo gorąca.

 

Smacznego!

Autorka: Małgorzata Piotrowicz
Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga Smakowy Mix

Więcej herbacianych kuchennych eksperymentów znajdziecie na naszej stronie w dziale Herbaciana Kuchnia .
Chętnie podejmiemy współpracę barterową z blogerami kulinarnymi. W tym celu prosimy o pisanie na: wspolpraca@basilur.pl

 

Udostępnij ten wpis Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Powiązane wpisy