Placuszki z suszem owocowym Basilur

Placuszki z suszem owocowym Basilur

Pyszne i pulchne placuszki – każdy łasuch je kocha!

Jeszcze lepszy smak i aromat zyskają dzięki naparowi owocowemu Basilur Caribbean Cocktail.

Placuszki przyrządza się błyskawicznie!

Czego będziemy potrzebować?

 

Basilur Caribbean Cocktail to susz owocowy o składzie: rodzynki, papaja, jabłko,wiśnia, hibiskus, skórka pomarańczowa, kwiaty bławatka, naturalne aromaty ananasa i kokosa. Nie zawiera kofeiny. Po wypiciu naparu owoce można śmiało zjadać.

 

 

 

Przygotowanie:

Jajka rozkłócamy. Do jajek dodajemy napar z suszu owocowego, mleko oraz mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy aż ciasto będzie gładkie i jednolite.

Następnie dodajemy dwie łyżki suszu Basilur Caribbean Cocktail i mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy z obu stron na złoty kolor.

Możemy posypać cukrem pudrem.

placuszki Basilur

Źródło: http://szpileczkiibabeczki.blogspot.com/

 

 

Smacznego!

Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga: http://szpileczkiibabeczki.blogspot.com/

Zachęcamy Was do przetestowania innych przepisów, które znajdziecie w naszej Herbacianej Kuchni.

 

 

Udostępnij ten wpis Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Powiązane wpisy