Placuszki z suszem owocowym Basilur
Pyszne i pulchne placuszki – każdy łasuch je kocha!
Jeszcze lepszy smak i aromat zyskają dzięki naparowi owocowemu Basilur Caribbean Cocktail.
Placuszki przyrządza się błyskawicznie!
Czego będziemy potrzebować?
-
350 g mąki
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
200 ml mleka
-
100 ml naparu z owocowej herbaty Basilur Caribbean Cocktail
-
2 łyżki suszu owocowego herbacianego Basilur Caribbean Cocktail
-
3 jajka
-
olej do smażenia
Basilur Caribbean Cocktail to susz owocowy o składzie: rodzynki, papaja, jabłko,wiśnia, hibiskus, skórka pomarańczowa, kwiaty bławatka, naturalne aromaty ananasa i kokosa. Nie zawiera kofeiny. Po wypiciu naparu owoce można śmiało zjadać.
Przygotowanie:
Jajka rozkłócamy. Do jajek dodajemy napar z suszu owocowego, mleko oraz mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy aż ciasto będzie gładkie i jednolite.
Następnie dodajemy dwie łyżki suszu Basilur Caribbean Cocktail i mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy z obu stron na złoty kolor.
Możemy posypać cukrem pudrem.

Źródło: http://szpileczkiibabeczki.blogspot.com/
Smacznego!
Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga: http://szpileczkiibabeczki.blogspot.com/
Zachęcamy Was do przetestowania innych przepisów, które znajdziecie w naszej Herbacianej Kuchni.