Półksiężyce z dodatkiem zielonej herbaty Basilur
Ciastka mogą przybierać różne formy – tym razem mamy dla Was przepis na przepyszne półksiężyce od Lubię Gary !
Czas zakasać rękawy i wypróbować kolejny herbaciany przepis!
Ciastka-półksiężyce po upieczeniu znikają błyskawicznie, więc weźcie pod uwagę przygotowanie większej ilości!
Składniki:
250g miękkiej margaryny
300g mąki ziemniaczanej
100g mąki pszennej
80g cukru pudru
1 opakowanie cukru wanilinowego
4 łyżeczki zielonej herbaty z morelą i marakują Basilur
dodatkowo: cukier puder do dekoracji

Źródło: http://lubie-gary.blogspot.com/
PRZYGOTOWANIE:
1. Herbatę umieszczamy w pojemniku do siekania/ rozdrabniania- miksujemy na drobny proszek.
2. Margarynę ucieramy z cukrem-pudrem na biały, puszysty krem.
3. Dodajemy pozostałe składniki, miksujemy do połączenia się składników.
4. Ciasto owijamy w folię, wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę.
5. Ze schłodzonego ciasta odrywamy niewielkie kawałki, formujemy półksiężyce, umieszczamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni z funkcją termoobieg. Przed podaniem dekorujemy cukrem-pudrem.
Smacznego!
Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga http://lubie-gary.blogspot.com, gdzie znajdziecie masę innych kuchennych inspiracji!