Jak zrobić lody z herbaty Basilur Pomegranate Blueberry

Nasze lody, które stanowią połączenie słodyczy z kwaskowatością, ugaszą Twoje pragnienie i orzeźwią Cię podczas upalnego lata!

Techniczne z każdej herbaty i naparu można zrobić pyszne lody, ale nasza mieszanka z kolekcji Cold Brew zapewni Ci kompletnie inny rodzaj wrażeń smakowych. Susz, który wybraliśmy do tego przepisu, łączy w sobie nasze dwa ulubione letnie smaki – grantu i jagody.

Jakie składniki są potrzebne do zrobienia lodów?

  • 4 - 6 torebek herbaty Basilur Cold Brew Pomegranate Blueberry
  • 2 szklanki zimnej wody
  • Sok z połówki cytryny (opcjonalnie)
  • 3 łyżki białego cukru lub innego słodzika
  • Garść jagód

Jak zrobić lody z herbatą Basilur Pomegranate Blueberry?

  1. Zacznij od zaparzenia herbaty. Zalej torebki zimną wodą.
  2. Przygotuj foremki na lody.
  3. Po wystarczającym zaparzeniu, dodaj do herbaty sok z cytryny i cukier. Zrób to według własnego uznania, pamiętając, że po zamrożeniu smaki staną się mniej intensywne.
  4. Pokrój jagody (najlepiej na pół).
  5. Dodaj je do zaparzonego naparu.
  6. Wlej herbatę do foremek na lody. Umieść je w zamrażalniku i po godzinie włóż patyczki do foremek.
  7. Umieść foremki ponownie w zamrażalniku i pozostaw je tam na całą noc.

O czym warto pamiętać?

  • Aby bez problemu wyjąć lody z foremek, zanurz je na chwilę pod strumieniem ciepłej wody. Nie na długo, żeby się nie rozpuściły.
  • Jeżeli zależy Ci na slushy, nie zamrażaj lodów na patyku do końca.

       

To był prosty i przyjemny przepis, prawda? Potrzebujesz do niego tylko czterech składników, które zapewne posiadasz w swojej kuchni. Pamiętaj jednak, że przygotowanie lodów wymaga czasu, więc przygotuj je dzień wcześniej!


Starszy post Nowszy post